понеділок, 07 березня 2022 23:34

РФ поки не можуть виключити з ООН - Кулеба

РФ поки не можуть виключити з ООН - Кулеба
Фото: liga.net

В Україні налагодилися постачання озброєння та гуманітарної допомоги. Наші дипломати продовжують працювати над санкційним треком проти Росії, проте не всі в Європі хочуть посилювати санкції. Також РФ поки не можуть виключити з ООН.

Про це повідомив Дмитро Кулеба під час прямого ефіру у Facebook.

"Я вас запевняю, ми готові до переговорів, але українська дипломатія не піде на поступки щодо принципових питань для держави", - заявив Дмитро Кулеба.

Дипломатія робить все, щоб Росія була ізольована від усього світу. Продовжує працювати над санкційним треком проти РФ, але його не всі хочуть посилювати. Європейці не знайшли альтернативи російським газу та нафти, ембарго на них поки що не буде. Також РФ поки не можуть виключити з ООН.

Також Дмитро Кулеба заявив, що у міжнародному суді ООН пройшло перше слухання у справі, поданій Україною проти РФ у порушенні конвенції про геноцид. І підтвердив інформацію про зустріч із Сергієм Лавровим в Анталії 10 березня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Санкції в дії: у Путіна пропонують націоналізувати компанії, які пішли з російського ринку

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «РФ поки не можуть виключити з ООН - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі