понеділок, 07 березня 2022 18:48

Санкції в дії: у Путіна пропонують націоналізувати компанії, які пішли з російського ринку

Санкції в дії: у Путіна пропонують націоналізувати компанії, які пішли з російського ринку
У Росії "не збираються дивитися на закриття безучасно". Фото: ER.RU

Путінська партія "Єдина Росія" пропонує націоналізувати майно компаній, які оголошують про закриття виробництв у Росії через війну в Україні.

Захід розв'язав проти Росії санкційну війну, до якої включилися як уряди, так і приватні компанії, заявив секретар генеральної ради "Єдиної Росії" Андрій Турчак.

Він вважає, що такі дії підприємств — "навмисне банкрутство".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям дозволили користуватися грішми з арештованих рахунків

"Ціна [рішення про закриття виробництв] – велика кількість звільнених одномоментно російських робітників", – заявив Турчак.

Секретар наголосив, що головне — "зберігти робочі місця і не дозволити руйнувати нашу економіку та наш виробничий потенціал зсередини".

"Міра це крайня, але ударів у спину ми не зазнаємо, а наших людей – захистимо. Це справжня війна, і вже не проти Росії загалом, а проти громадян. Дивитись на це безучасно ми не будемо. Ми вживемо жорстких заходів у відповідь, діючи за законами воєнного часу", – додав він.

Єврокомісія планує закрити лазівки, за допомогою яких Росія зможе обходити запроваджені ЄС санкції.

Зараз ви читаєте новину «Санкції в дії: у Путіна пропонують націоналізувати компанії, які пішли з російського ринку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі