середа, 15 березня 2023 12:00

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ націлила на Україну майже пів сотні "Калібрів"

15 березня Росія вивела на бойове чергування в Чорне море 13 кораблів.

Серед них чотири носії крилатих ракет типу "Калібр", повідомили у середу в Військово-морських Силах ЗСУ. Загальний залп становить до 28 снарядів.

"В Азовському морі росіяни тримають один свій корабель. У Середземному морі перебувають до семи ворожих кораблів, зокрема три ракетоносії із загальним залпом до 20 ракет", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загроза ракетного удару: Чорне море заполонили російські кораблі

Автор: facebook.com/navy.mil.gov.ua
  Чорне море заполонили російські кораблі
Чорне море заполонили російські кораблі

9 січня помер розробник ракетних комплексів "Калібр" Павло Камнєв. Йому було 86 років.

"Калібр" ‒ це російська крилата ракета. Її перевага в тому, що летить по звивистій траєкторії, є можливість задавати їй довільний курс. Змінювати траєкторію ракета може в будь-який момент. Вона летить, огинаючи рельєф місцевості. Тобто якщо є перешкода, то вона піднімається, якщо є низина – опускається. Це створює труднощі для ППО. Сучасні ракети цього типу призначені для ураження цілі з високою точністю. "Калібр" летить відносно повільно, що впливає на час перехоплення. Ця ракета за хвилину пролітає 15 кілометрів. На висоті 100 м зенітно-ракетний комплекс може побачити її в середньому на дальності 30 км.

Зараз ви читаєте новину «РФ націлила на Україну майже пів сотні "Калібрів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі