неділя, 05 червня 2022 11:06

РФ може прослуховувати урядовий квартал у Берліні - МВС Німеччини

РФ може прослуховувати урядовий квартал у Берліні - МВС Німеччини
Голова МВС попередила, що розмови, які ведуться через звичайні телекомунікаційні мережі, не захищені від прослуховування. Фото: ukrinform

Росія може прослуховувати урядовий квартал у Берліні.

Німецьких чиновників і політиків попередили про ризики й небезпеку несанкціонованого витоку даних. Про це заявила міністр внутрішніх справ Німеччини Ненсі Фезер, звинувативши РФ в "гібридній війні", пише DW.

"Ми захищаємо себе й діємо. Саме тому ми вислали з російського посольства в Берліні 40 осіб, які, за нашими оцінками, можуть належати до російських спецслужб. Ми уважно стежимо за тим, які засоби розвідки використовує російський уряд. Ми пильні й захищаємо себе. І вживаємо заходів", - зазначила міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни не розуміють, чому Путін почав війну: СБУ отримала доступ до методичок ФСБ

Фезер підкреслила, що розмови, які ведуться через звичайні телекомунікаційні мережі, не захищені від прослуховування. А іноземні спецслужби докладають значних зусиль для їх перехоплення і прослуховування.

На даху посольства Росії в Німеччині встановлена широкосмугова дипольна антена, яка може збирати розвідувальну інформацію. За нею вже кілька років спостерігають. Члени Бундестагу з комітетів, що мають стосунок до безпеки, через неї перемістилися в іншу будівлю, писала газета Bild.

4 квітня Німеччина оголосила персонами нон ґрата 40 російських дипломатів. "Вони щодня працювали проти нашої свободи й проти згуртованості нашого суспільства в Німеччині. Ваша робота становить загрозу для тих, хто шукає в нас притулку. Більше ми цього не терпітимемо", - заявила голова МЗС Анналена Бербок.

Зараз ви читаєте новину «РФ може прослуховувати урядовий квартал у Берліні - МВС Німеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі