понеділок, 27 серпня 2007 11:44

Рейтинг найкомфортніших міст

Журнал The Economist опублікував рейтинг найкомфортніших для життя міст миру. П"ятий рік підряд перше місце займає канадський Ванкувер. На другому місці - австралійський Мельбурн, на третьому - столиця Австрії Відень.

До першої десятки увійшли австралійські міста Перт, Аделаїда і Сідней, канадський Торонто, а також Копенгаген, Женева і Цюріх.

Перше місце з кінця зайняв Алжир, на один рядок вище - столиця Бангладеш Дакка, а третє з кінця місто - столиця Нігерії Лагос. Десятка гірших також включає Карачі, Катманду, Абіджан, Дакар, Пномпень, Тегеран і Боготу.

Міста оцінювалися з погляду рівня стабільності, наявності загрози тероризму, якості транспортної інфраструктури і інших параметрів. Найбільш крупні мегаполіси, такі як Нью-Йорк, Лондон, Токіо, Париж і Гонконг не зайняли високих місць через велику кількість транспорту і високий рівень злочинності, повідомляє www.rian.ru.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг найкомфортніших міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі