середа, 03 лютого 2021 14:29

Рейтинг довіри українців очолив Лукашенко

На початку 2021 року серед лідерів іноземних держав українці найменше довіряють президенту РФ Володимиру Путіну. Йому не довіряють 79,8% громадян.

Рівень довіри до самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в Україні вищий, ніж до 46-го президента США Джо Байдена та президента Франції Емманюеля Макрона. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології з 27 січня до 1 лютого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому з політиків українці довіряють найбільше

Так, Лукашенку довіряють 36% опитаних, Байдену – 26,7%, Макрону – 26,2%, а Путіну лише 14,4% респондентів.

Автор: КМІС
 

За балансом "довіри-недовіри" лідирують Байден та Макрон: +3,4% та +3% відповідно. Путін і Лукашенко мають від'ємний баланс "довіри-недовіри": -65,4% та -17,6% відповідно.

Соціологи опитали 1205 респондентів в усіх регіонах України, окрім окупованих Росією Криму і районів Донецької та Луганської областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Слуга народу" просіла в рейтингу

Рівень довіри громадян Росії до президента Володимира Путіна опустився до мінімальної позначки за останній рік – до 53%.

Зараз ви читаєте новину «Рейтинг довіри українців очолив Лукашенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі