середа, 30 січня 2008 09:27

РБ ООН продовжить загальну дискусію щодо ситуації у Секторі Газа

Рада Безпеки ООН у середу проведе планову дискусію щодо ситуації на Близькому Сході після того, як не змогла ухвалити заяву щодо Сектору Газа, який опинився в блокаді , знявши його з порядку денного.

Рада Безпеки ООН не змогла дійти згоди відносно заяви щодо ситуації в Секторі Газа через розбіжності між США і арабськими країнами, і, зокрема, американське формулювання "терористичні" відносно ракетного обстрілу ізраїльської території.

Арабські країни вже підготували проект резолюції щодо Гази, проте дотепер не вносили його.

За регламентом, заява від імені голови РБ ООН може бути ухвалена тільки одноголосно, хоча на відміну від резолюції і не має обов"язкової сили виконання.

У понеділок дипломати Лівії, яка головує в РБ ООН і місії США зустрілися і дійшли висновку, що досягнення консенсусу між ними по тексту документа неможливе.

Представник Палестини при ООН Ріад Мансур висловив розчарування тим, що РБ ООН не змогла відреагувати на гуманітарну кризу в Газі, проте, за його словами, члени РБ ООН добиватимуться зняття блокади і забезпечення доставки гуманітарних вантажів на територію сектора.

Знятий з обговорення проект закликав Палестину і Ізраїль негайно зупинити насильство в зоні конфлікту і забезпечити гуманітарний доступ у Сектор Газа.

Конфлікт спалахнув після 15 січня у зв"язку з проведенням ізраїльської військової операції у відповідь на ракетний обстріл його території. Введена Ізраїлем блокада порушила подачу електрики, продовольства і медикаментів в Сектор Газа, який опинився на межі гуманітарної катастрофи.

За останні кілька тижнів, за даними ООН на початок дебатів, у ході військових операцій загинули 42 палестинці, понад 100 поранені. В Ізраїлі загинула одна людина і 11 поранені, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «РБ ООН продовжить загальну дискусію щодо ситуації у Секторі Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі