вівторок, 19 березня 2024 11:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Ракетоносії РФ місяць не виходили у Чорному море

Ракетоносії РФ місяць не виходили у Чорному море
РФ пробує розвідувати позиції українських воїнів на південній частині нашої держави. Фото: eastnews.ua

Російські ракетоносії рівно місяць не виходили на бойове чергування у Чорному морі.

Решта кораблів другий тиждень також не виходять на патрулювання і забезпечення безпеки пункту базування, заявила 19 березня керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Час від часу з'являються патрульні катери, які поправляють понові загородження. Це говорить про те, що вони, очевидно, напрацьовують майбутній план. Те, що вони постійно там не будуть залишатися - це зрозуміло, якісь дії будуть застосовувати", - розповіла вона.

Ворог намагається розвідувати позиції Сил оборони на півдні, зокрема, роботу систем ППО.

"У тактиці РФ лишаються поодинокі, точкові ракетні удари. Вчора по Запорізькій області було спрямовано ракету з літака тактичної авіації. І це знову було випробовування систем захисту, систем ППО, зокрема. У Херсоні ворог продовжував обстріли, ця ніч була порівняно більш спокійною, якщо порівнювати з іншими, коли ми чули багато вибухів. Але цієї ночі ворог зосередився на іншому - він збирав інформацію з акваторії Чорного моря, запускаючи розвідувальні БПЛА", - зазначила Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гуменюк: Росія не відмовиться від масованих ракетних атак

Крім того, речниця зазначила, що поки не може оцінити, як призначення нового командувача Чорноморського флоту вплинуло на ситуацію в морі:

"Зарано ще говорити про це, адже має пройти етап злагодження, вибудовування команди, як це буває завжди. Але ми ретельно відстежуємо їхні дії, плани і будемо відповідно діяти".

Міністерство оборони Російської Федерації збирається захистити Чорноморський флот від українських ударів. Там імовірно замінили командувача ЧФ РФ у рамках цих зусиль, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Ракетоносії РФ місяць не виходили у Чорному море». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі