понеділок, 18 березня 2024 10:52

Спецтема: Війна Росії проти України

Гуменюк: Росія не відмовиться від масованих ракетних атак

Гуменюк: Росія не відмовиться від масованих ракетних атак
Ситуація наразі перебуває на особливому контролі і ретельно відстежується. Фото: pixabay.com

Ворог не припиняє масовані ракетні удари по Україні.

Пауза в обстрілах, цілком імовірно, пов'язана з відповідальним для країни-агресорки етапом - псевдовиборами президента, заявила 18 березня керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Сили РФ, зокрема й авіація, вже тривалий час повністю готові для такої атаки, але не здійснюють її. Ми ретельно відстежуємо активність ворога. І розуміємо, що певним чином пауза пов'язана з тим, що немає в повітрі літака типу А-50 - нема навідника, розвідувального центру", - зауважила вона.

Гуменюк нагадала, що останні операції російської авіації були не надто активними і не дуже результативними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія цинічно вдарила ракетою по пожежній частині

"В результаті літакопаду, який влаштували Сили оборони для авіації росіян, це тепер дуже небезпечна операція. Тим не менше, вони не відмовились від проведення масованих ракетних ударів, тому що це основна перевага, яку вони мають і основні перемоги, які вони підсовують своєму диктатору", - підкреслила вона.

Ситуація наразі перебуває на особливому контролі і ретельно відстежується.

"Треба враховувати, що кожне попередження про небезпеку - це може бути дуже активна авіація РФ. Може бути залучення зокрема і ракетоносіїв у морі, тому що вони там є. Вони сопряджені. Але завтра мине вже чотири тижні як вони не виходили на чергування. Цілком імовірно, що така пауза може бути виправдана завершенням цього відповідального для них етапу. І подальшим посилення агресії, терору", - наголосила речниця.

У ніч проти 18 березня противник атакував Україну дронами та ракетами. Росіяни обстріляли Харківщину п'ятьма зенітними керованими ракетами С-300/С-400, вдарили двома керованими авіаційними ракетами Х-59 по Сумщині та 22-ма ударними БпЛА типу Shahed, повідомили Повітряні сили ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Гуменюк: Росія не відмовиться від масованих ракетних атак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі