понеділок, 18 березня 2024 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Шойгу зібрався захистити Чорноморський флот РФ від ЗСУ - ISW

Шойгу зібрався захистити Чорноморський флот РФ від ЗСУ - ISW
Росія вирішила захищати Чорноморський флот. Фото: УНІАН

Міністерство оборони Російської Федерації збирається захистити Чорноморський флот від українських ударів.

Там імовірно замінили командувача ЧФ РФ у рамках цих зусиль, повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

"Позиція міністра оборони Росії Сергія Шойгу щодо так званого захисту Чорноморського флоту створює умови, за яких Шойгу міг або припише собі заслуги, якщо ЧФ ефективніше захищатиметься від українських ударів, або звинуватить інших командирів, якщо ЧФ зазнає невдачі у цих зусиллях. Українські удари в Чорному морі змусили ЧФ передислокувати більшість своїх військово-морських засобів з головної бази в Севастополі на менші бази з меншими спроможностями в Новоросійську та інших місцях", - пишуть аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони Великої Британії оцінило задачі нового командувача Чорноморського флоту РФ

Удари ЗСУ вивели з ладу приблизно 33% бойових кораблів ЧФ іще на початку лютого 2024-го, зокрема йдеться про 24 кораблі і один підводний човен.

Шойгу відвідав командний пункт ЧФ в окупованому Севастополі у Криму, де отримав доповіді про українські операції та ефективність свого флоту.

"ЧФ РФ має проводити щоденні навчання з відбиття ударів та встановити додаткове озброєння, зокрема великокаліберні системи і кулемети для посилення російської оборони", - підкреслив він.

Шойгу також заслухав доповідь від російського віцеадмірала Сергія Пінчука, який, за повідомленнями деяких російських джерел, нещодавно замінив адмірала Віктора Соколова на посаді командувача ЧФ.

На цей час ЗСУ ліквідували третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, досить багато пошкодили. Про це заявили у ВМС України.

Військовий флот України за чисельністю та технічною складовою значно поступається флоту РФ, однак російські кораблі вже не домінують у морі.

Зараз ви читаєте новину «Шойгу зібрався захистити Чорноморський флот РФ від ЗСУ - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі