понеділок, 11 березня 2024 11:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У ВМС сказали, чи зможе Росія відновити втрати Чорноморського флоту

У ВМС сказали, чи зможе Росія відновити втрати Чорноморського флоту
Речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук повідомив, чи зможе РФ відновити свої втрати. Фото: ВМС України

Україна вже перехопила ініціативу у Чорному морі. Водночас вийти з акваторії росіяни не можуть собі дозволити, тому що в них є узбережжя в Чорному та Азовському морях.

ЗСУ ліквідували третину з 80 військових кораблів Чорноморського флоту РФ, досить багато пошкодили, заявив речник Військово-морських сил Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

"Не виконувати завдання з охорони своїх територіальних вод вони так само собі дозволити не можуть, тому що це буде відверта капітуляція. Водночас росіяни мають можливість поповнення корабельного складу Чорноморського флоту обмеженою кількістю кораблів, тому що сполучення із Азово-Чорноморським районом у Росії є", - пояснив речник ВМС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі "штормить" російський флот - Гуменюк

Станом на 11 березня Росія втратила 26 кораблів та катерів від початку повномасштабного вторгнення.

Військовий флот України за чисельністю та технічною складовою значно поступається флоту РФ, однак російські кораблі вже не домінують у морі.

У ніч проти 5 березня українські морські дрони знищили російський корабель "Сергій Котов". Минулого місяця ЗСУ спільно з Головним управлінням розвідки потопили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" поблизу Алупки, що на півдні Криму.

"Цезар Куніков" був останнім із трьох ВДК російських окупантів, які вдерлися у порт Бердянська на початку повномасштабної російської агресії. "Саратов" і "Новочеркаськ" теж затонули.

Зараз ви читаєте новину «У ВМС сказали, чи зможе Росія відновити втрати Чорноморського флоту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі