вівторок, 05 березня 2024 08:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Ударили морськими дронами Magura V5: у ГУР офіційно заявили про знищення корабля РФ

Ударили морськими дронами Magura V5: у ГУР офіційно заявили про знищення корабля РФ
Українські війська знищили черговий корабель РФ. Фото: міноборони РФ

У Головному управлінні розвідки Міноборони України офіційно підтвердили знищення у ніч на 5 березня російського корабля "Сергій Котов".

Судно атакував спецпідрозділ ГУР Group 13. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

"Місія відбулась у співпраці з Військово-морськими силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України", - йдеться у повідомленні.

За даними ГУР, внаслідок удару морськими дронами Magura V5 російський корабель проєкту 22160 "Сергій Котов" зазнав пошкоджень корми, правого та лівого бортів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія хоче забрати свої кораблі з Криму - Гуменюк

"Вогневе ураження "Котова" відбулось у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів", - зазначили в ГУР.

"Сергій Котов" - це третій серійний патрульний корабель проекту 22160. Його спустили на воду на верфі "Затока" у січні 2021 року. Ходові випробування "Сергія Котова" розпочалися наприкінці жовтня 2021 року, і лише 30 липня 2022 року корабель поповнив склад Чорноморського флоту РФ.

Озброєний він 76-мм артилерійською установкою АК-176МА, багатоканальним зенітним ракетним комплексом "Штиль-1", ЗРК ближньої дії 3М-47 "Гібка", двома малогабаритними протидиверсійними гранатометними комплексами ДП-65 тощо. Фрегат також може нести гелікоптер Ка-27ПС.

Його повне водовміщення - 1800 тонн, екіпаж складається з 28 осіб, автономність плавання становить до 60 діб.

Про знищення російського корабля "Сергій Котов" вранці 5 березня повідомили Telegram-канали. Пізніше цю інформацію неофіційно підтвердили в українській розвідці.

У тимчасово окупованому Криму вночі проти 5 березня лунали вибухи. ЇХ чули, зокрема, в районі Керчі та Феодосії.

Зараз ви читаєте новину «Ударили морськими дронами Magura V5: у ГУР офіційно заявили про знищення корабля РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі