середа, 14 лютого 2024 13:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Останній з трьох - у ВМС прокоментували знищення корабля РФ

Останній з трьох - у ВМС прокоментували знищення корабля РФ
Українські війська знищили російський корабель "Цезар Куніков". Фото: pravda.com.ua

У Військово-морських силах ЗСУ прокоментували знищення російського корабля "Цезар Куніков".

За словами речника ВМС Дмитра Плетенчука, це судно було останнім з трьох ВДК, які вдерлися у порт Бердянська на початку повномасштабного вторгнення. "Саратов" і "Новочеркаськ" теж затонули. Про це він розповів у коментарі Суспільне Крим.

"Не кожному Цезарю щастить два рази померти, ще й в один день. Саме 14 лютого загинув той військовослужбовець, на честь якого цей корабель було названо. Це трохи символічно, звісно, але не менш символічним є той факт, що саме трійка цих великих десантних кораблів вдерлися у порт Бердянська на початку повномасштабного вторгнення, і якраз всіх трьох доля все ж спіткала однакова, догнала їх. Бо "Новочеркаськ" і "Цезар Куніков" також постраждали під час удару по ВДК "Саратов", який затонув у порту Бердянська", - сказав Плетенчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ворог не може безкарно ходити українськими територіальними водами": Павлюк прокоментував знищення корабля РФ

Він також підтвердив, що судно повністю затонуло. Щодо екіпажу, то "обійтися без втрат там не могло", але поки конкретні цифри невідомі.

Плетенчук також сказав, що затоплений 14 лютого корабель використовувався здебільшого для вирішення логістичних проблем і забезпечення.

"Про будь-які операції з висадки десанту зараз мова не йдеться, але таких кораблів не так багато. Зараз в строю залишається лише п'ять одиниць з 13, які ворог мав на початку повномасштабного вторгнення: чотири одиниці перебуває в ремонті, чотири знищено і п'ять ще в строю", - сказав Плетенчук.

За його словами, "Цезар Куніков" мав власне озброєння, досить потужне, і міг би застосовуватися в бойових умовах, якби його не знищили українські дрони.

Збройні сили України разом з Головним управлінням розвідки Міноборони потопили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков".

Операцію провели у тимчасово окупованому Криму. Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Останній з трьох - у ВМС прокоментували знищення корабля РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі