пʼятниця, 15 березня 2024 14:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони Великої Британії оцінило задачі нового командувача Чорноморського флоту РФ

Міноборони Великої Британії оцінило задачі нового командувача Чорноморського флоту РФ
Розвідка Великої Британії оцінила задачі нового командувача Чорноморського флоту РФ. Фото: росЗМІ

Першим завданням новопризначеного головнокомандувача Чорноморського флоту РФ Олександра Моїсеєва буде стабілізація безпекової ситуації в Чорному морі та впровадження змін, спрямованих на підвищення боєздатності російського флоту в регіоні.

Розвідка Великої Британії розповіла про призначення нового головнокомандувача Чорноморського флоту РФ замість Миколи Євменова та задачі, які стоять перед Моїсеєвим після низки втрат російських кораблів через атаки України.

"Звільнення адмірала Євменова відбувається після усунення другого головнокомандувача Чорноморського флоту з лютого 2022 року та послідувало за втратою корвета "Сергій Котов" 5 березня 2024 року - дев'ятого великого корабля, втраченого в результаті українських дій з моменту вторгнення РФ в Україну", - йдеться у свіжому звіті британського Міністерства оборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики показали, що відбувається на фронті - свіжі карти

Хоча адмірал Моїсеєв, який раніше був командувачем Північного флоту, є кадровим підводником, він також командував Чорноморським флотом у 2018-2019 роках.

В Інституті вивчення війни не можуть підтвердити повідомлення російських ЗМІ про призначення головнокомандувачем воєнно-морського флоту Олександра Моїсеєва замість Миколи Євменова.

10 березня про це повідомило петербурзьке видання "Фонтанка". Російські блогери заявляють, що зміни у командуванні ВМФ Росії відбуваються на тлі "повного паралічу" керівництва флоту щодо нових загроз. Йдеться про українські атаки на кораблі та інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони Великої Британії оцінило задачі нового командувача Чорноморського флоту РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі