неділя, 10 березня 2024 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін відправив у відставку головнокомандувача ВМФ РФ - ЗМІ

Путін відправив у відставку головнокомандувача ВМФ РФ - ЗМІ
В Росії відправили у відставку головнокомандувача військово-морським флотом (ВМФ) Миколу Євменова. Фото: facebook.com/mod.mil.rus

В Росії відправили у відставку головнокомандувача військово-морським флотом (ВМФ) Миколу Євменова.

Він обіймав посаду з травня 2019 року. Про це пишуть російські ЗМІ.

Після відставки Євменова, обов'язки головнокомандувача ВМФ РФ були покладені на командувача Північним флотом Олександра Моїсеєва.

Російські ЗМІ стверджують, що призначення Моїсеєва "вже доведено до особового складу", але звільнений Євменов поки значиться на сайті Міноборони головнокомандувачем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли про флот окупантів після потоплення "Сергія Котова"

"Але в Адміралтействі думка однозначна - до свого кабінету він уже не повернеться", - йдеться в публікації одного зі ЗМІ.

Російський режим офіційно не повідомляв про зміну головнокомандувача ВМФ РФ.

Євменов обіймав посаду головнокомандувача ВМФ Росії з травня 2019 року. Після початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Євменов потрапив під санкції США, Євросоюзу, Великої Британії та інших країн.

Примітно, що відставка російського головнокомандувача ВМФ відбувається на тлі серйозних втрат Чорноморського флоту РФ довкола Криму.

У ніч на 5 березня українські морські дрони знищили російський корабель "Сергій Котов".

Минулого місяця ЗСУ спільно з Головним управлінням розвідки потопили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" поблизу Алупки, що на півдні Криму.

"Цезар Куніков" був останнім із трьох ВДК російських окупантів, які вдерлися у порт Бердянська на початку повномасштабної російської агресії. "Саратов" і "Новочеркаськ" теж затонули.

Зараз ви читаєте новину «Путін відправив у відставку головнокомандувача ВМФ РФ - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі