середа, 23 липня 2008 11:44

"Третя людина" в "Аль-каїді" дала інтерв"ю пакистанському телеканалу

Командувач операціями "Аль-каїди" в Афганістані Мустафа Абу аль-Язід (MustafaAbuAl-yazid) дав інтерв"ю пакистанському телеканалу Geo, повідомляє у вівторок ВВС News.

Аль-Язід став першим з 2002 року високопоставленим представником цієї терористичної організації, який погодився зустрітися з журналістами. Зазвичай "Аль-каїда" поширює в ЗМІ самостійно записані звернення своїх лідерів.

За словами пакистанського журналіста Наджіба Ахмада (NajibAhmad), аль-Язід погодився зустрітися з ним в афганській провінції Хост. Час і місце зустрічі не розкриваються.

В ході інтерв"ю аль-Язід, зокрема, знову підтвердив, що вибух біля посольства Данії 2 червня в Ісламабаді організувала "Аль-каїда", щоб помститися за публікацію карикатур з пророком Мухаммедом в данських ЗМІ. Аль-Язід також нагадав глядачам пакистанського телеканалу, що "Аль-каїда" "взяла безпосередню участь" в організації терактів 11 вересня 2001 року в США і нападі в 1998 році на американські посольства в Кенії і Танзанії.

За даними спецслужб, аль-Язід, що брав участь в підготовці терактів в США в 2001 році, зайняв пост командувача операціями "Аль-каїди" в Афганістані - третій в ієрархії цієї терористичної організації - в 2007 році після того, як його попередник Абу Убейда аль-Масрі помер від гепатиту.

Зараз ви читаєте новину «"Третя людина" в "Аль-каїді" дала інтерв"ю пакистанському телеканалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі