пʼятниця, 28 грудня 2007 12:05

"Терористи намагаються заволодіти ядерною зброєю в Пакистані"

Костянтин Косачьов, глава міжнародного комітету Держдуми, вважає, що версія причетності структур міжнародного тероризму, таких як "Аль-Каіда" або "Талібан", до вбивства лідера опозиції Пакистану Беназір Бхутто найбільш правдоподібна.

"Міжнародний тероризм шукає будь-які шляхи для оволодіння зброєю масового знищення, у тому числі і ядерним. І Пакистан, який є нестійкою політичною системою, що знаходиться в перехідній стадії є для міжнародного тероризму найбільш ласим шматком", - сказав Косачьов в інтерв"ю РИА Новости в п"ятницю.

Пакистан входить в ряд держав, що володіють ядерною зброєю.

Беназір Бхутто померла в четвер вдень на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Бойовик-смертник відкрив вогонь по автомобілю екс-прем"єра Пакистану, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу в місті Равалпінді. Ще близько 20 осіб, зокрема декілька поліцейських, загинули і не менше 15 поранені.

В п"ятницю вранці "Аль-Каіда" узяла на себе відповідальність за вбивство Бхутто. Заяву зробив відомий польовий командир Мустафа абу аль-Язід по супутниковому телефону з Афганістану, повідомили пакистанські приватні телеканали.

За словами Косачьва, не тільки в регіоні в цілому, але і в самій країні тривалий час достатньо активно діють власні терористичні угрупування.

Глава комітету відзначає, що зараз важливо зупинити масові безлади на вулицях пакистанських міст, уникнути зіткнення між супротивниками і прихильниками опозиційного лідера. Парламентарій виразив надію, що влада країни зможе утримати ситуацію під контролем, і безлади не переростуть в громадянську війну, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «"Терористи намагаються заволодіти ядерною зброєю в Пакистані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі