середа, 19 листопада 2008 10:20

"Обама вчинив невірно, призначивши Хілері Клінтон"

"Обама вчинив невірно, призначивши Хілері Клінтон"

Обамі варто було б не піддаватися спокусі призначити Хілері Клінтон Державним секретарем, адже йому буде дуже важко потім відправити її у відставку, пише The Times. Як говорить стара приказка, не наймай того, кого не зможеш звільнити.

Кандидатура пані Клінтон буде не найгіршим вибором для міжнародної політики США. Вона напевно досконало виконуватиме свої обов"язки, як робила це 8 років у Сенаті. Проте її участь в роботі адміністрації Обами посприяє передачі відновлення світової репутації Америки у руки тих, хто підтримує її власні переконання. Не катастрофічні, проте відмінні від поглядів новообраного президента.

Хіллері Клінтон знає багато про міжнародну політику і США моголи б пишатися своїм Держсекретарем в її особі. Проте вона не допомагатиме Обамі як президенту, а скоріш робитиме йому виклик, можливо навіть конкуруватиме з ним.

Барака Обаму підтримали на виборах через його обіцянку внести зміни. Він наголошував на тому, що є новим обличчям Америки. Тепер ж президент хоче обрати собі за представника найвідомішу особу "старої" Америки, чоловік якої, до того ж, має зв"язки по усьому світу і певно переслідує свої інтереси, як і сама пані Клінтон, які можуть вступити в конфлікт з інтересами адміністрації президента.

Роль Держсекретаря стала більш технічною в наш час і менш незалежною. Навряд Хілері Клінтон захоче обмежитися виконанням лише такої ролі. Більш того, неминуче, що вона не погоджуватиметься з Обамою щодо стилю вирішення проблем, та й самих проблем. Як наприклад, це було з питанням Іраку.

Барак Обама насправді не може дозволити собі запропонувати Хілері Клінтон у подарунок цю посаду, в отриманні якою до нещодавно вона була впевнена.

Зараз ви читаєте новину «"Обама вчинив невірно, призначивши Хілері Клінтон"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі