пʼятниця, 28 грудня 2007 10:45

"Аль-Каїда" узяла на себе відповідальність за вбивство Беназір Бхутто

"Аль-Каїда" узяла на себе відповідальність за вбивство Беназір Бхутто

Міжнародна терористична організація "Аль-Каїда" узяла на себе відповідальність за вбивство лідера пакистанської опозиції, колишнього прем"єр-міністра Беназір Бхутто, повідомляють пакистанські телеканали. "Ми убили американського шпигуна в Пакистані", - цитує заяву "Аль-Каїди" англомовний телеканал Aaj-TV ("Сьогодні-ТБ"). Ніяких офіційних коментарів і підтверджень цієї інформації поки не немає.

Раніше офіційний представник ЦРУ Річард Колко не виключив причетності "Аль-Каїди" до цього злочину і сказав, що його відомство вивчає такий варіант. Правда, він тут же відзначив, що "подібні припущення не очевидні".

Беназір Бхутто померла у четвер вдень на операційному столі від важкого поранення, отриманого при теракті. Терорист-смертник зробив напад в мить, коли броньована автомашина з Беназір Бхутто виїжджала з території парка, де проходив мітинг її прихильників. Голова ПНП вітала соратників по партії з люка автомашини. Терорист відкрив вогонь з автомата, а потім висадив захований під одягом заряд.

Бхутто отримала вогнепальні поранення в шию і груди, а також в голову від осколків вибухового пристрою. Лікарі головної лікарні Равалпінді протягом години намагалися врятувати Бхутто, але поранення в шию виявилося несумісним з життям. Смерть лідера ПНП була констатована медиками в 15:16.

Бойовик-смертник відкрив вогонь по автомобілю Бхутто, а потім підірвав вибуховий пристрій під час багатотисячного опозиційного мітингу у місті Равалпінді. Всього в результаті вибуху, здійсненого бойовиком-смертником, загинуло 26 людей і 90 отримали поранення, серед яких 8 поліцейських. Стан сімнадцяти поперпілих залишається критичним, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «"Аль-Каїда" узяла на себе відповідальність за вбивство Беназір Бхутто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі