понеділок, 22 березня 2010 16:30

"Аліса в Країні чудес" лідирує три тижні поспіль

"Аліса в Країні чудес" лідирує три тижні поспіль

Анімаційна екранізація дитячої книги Люіса Керролла "Аліса в Країні чудес" третій тиждень поспіль лідирує в кінопрокаті Північної Америки.

За минулі вихідні збори від показу стрічки з Джоні Деппом і Хеленою Бонем Картер в головних ролях в кінотеатрах США і Канади склали 34,5 млн доларів, а в цілому за три тижні - 265,8 млн доларів. Цього року такого не вдавалося досягти жодній іншій картині.

Збори від прокату "Аліси в Країні чудес" в цілому в світі досягають 656,8 млн доларів, повідомляє прокатник картини кіностудія Walt Disney.

На другому місці в прокаті - сімейний фільм кіностудії XXth Century Fox "Щоденник слабака". Його прем"єра відбулася 19 березня, за три дні показу збори склали 21,8 млн доларів.

Достатньо успішним виявився і дебют стрічки "Мисливець за головами", в якій головні ролі зіграли Дженніфер Еністон і Джерард Батлер. Ця картина за три дні прокату в Північній Америці принесла своїм творцям 21 млн доларів. "Мисливець за головами" замикає "трійку" найбільш касових фільмів за минулий уікенд.

За оцінкою експертів, повного провалу зазнала в США і Канаді гостросюжетна фантастична стрічка "Різники", знята на кіностудії Universal Pictures. На жаль, гра зоряного дуету - британського актора Джуда Лоу і американця Фореста Уітакера - не вразила кіноаудиторію в Північній Америці. Збори за три дні після прем"єри склали лише 6,2 млн доларів.

В цілому за підсумками всього періоду прокату в Північній Америці знову лідирує епопея "Аватар" Джеймса Кемерона, що дебютувала три місяці тому. Збори від прокату картини в США і Канаді досягли 736,9 млн доларів.

Решта місць в першій "п"ятірці" займає: "Аліса в Країні чудес" (265,8 млн доларів), "Острів проклятих" Мартіна Скорсезе (115,8 млн доларів), гостросюжетна картина "Не брати живим" з Меттом Деймоном (24,7 млн доларів) і "Щоденником слабака" (21,8 млн доларів).

NEWSru.com

Зараз ви читаєте новину «"Аліса в Країні чудес" лідирує три тижні поспіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі