понеділок, 23 липня 2018 18:55

Путін використає Азовське море, щоб вдарити по Києву - експерт

Путін використає Азовське море, щоб вдарити по Києву - експерт
Путін використає блокаду Азовського моря, щоб вдарити по Україні. Фото: 20minutos

Російський президент Володимир Путін хоче завдати великого удару по Києву блокадою Азовського моря.

Про це заявив російський політолог і публіцист Андрій Піонтковський, передає "Апостроф".

"Цим (блокадою Азовського моря, - ред.) позбавляється сенс Маріуполя як порту України, і це великий удар по Києву", - зауважив експерт.

Піонтковський також зазначив, що пробити сухопутний коридор до Криму для Кремля означає військову ескалацію, яка викличе нищівну реакцію Заходу, і Сполучених Штатів.

"Це нові, набагато більш важкі санкції. Путін все прекрасно розуміє і на це не піде. Але він вже йде на те, щоб якимось чином політичними засобами змусити українське керівництво піти на компроміс з тією ж водою. Наприклад, "дасте воду ( в Крим, - ред), і ми послабимо блокаду Азовського моря". Тим більше, що на Азовському морі ми бачимо не пряму воєнну акцію, а дуже серйозний політичний тиск", - пояснив политолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анексія Криму: Україна готує нову порцію санкцій

Піонтковський наголошує, що в Україні вже лунають заклики піти на компроміс і дати Криму воду, і так далі.

Конфлікт в Азовському морі має штучно створене загострення в інформаційному полі, а дії росіян, фактично, не суперечать міжнародному морському праву. Зараз Україна не має чітких матеріалів, з якими можна було б звинувачувати РФ у затриманні суден. Про це заявила заступник глави МЗС України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Зараз ви читаєте новину «Путін використає Азовське море, щоб вдарити по Києву - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі