четвер, 04 грудня 2008 17:04

Путін назвав "нісенітницею" чутки про друк нових грошей в Росії

У Росії не друкують нові гроші. Про це заявив прем"єр-міністр Росії Володимир Путін в прямому ефірі телеканалу "Вести 24".

"Повна нісенітниця", - так Путін відповів під час "прямої лінії" з росіянами на питання про те, чи правда, що в Росії будуть надруковані нові гроші.

Нагадаємо, що в лютому 2008 року Путін назвав "нісенітницею" чутки про деномінацію. У жовтні чутки про прийдешню девальвацію та подальшу деномінацію рубля різко посилилися, хоча і експерти, і чиновники продовжують заявляти, що вона Росії не загрожує. Володимир Путін сьогодні також заявив, що уряд Росії не допустить різких коливань рубля.

Варто відзначити, що протягом останнього місяця Банк Росії фактично допустив плавну девальвацію рубля.

У Росії деномінація відбувалася кілька разів. Остання була проведена в 1998 році. "Деномінацією" називають укрупнення грошової одиниці країни. Під час деномінації старі грошові знаки обмінюються на нові та вилучаються із обігу, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав "нісенітницею" чутки про друк нових грошей в Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі