неділя, 11 серпня 2024 20:52

Путін призначив командувача "контртерористичної операції" у Курській області

Путін призначив командувача "контртерористичної операції" у Курській області
Президент Володимир Путін не довірив Валерію Герасимову керувати обороною Курської області. Фото: РИА-Новости

Президент Росії Володимир Путін призначив голову ФСБ Олександра Бортнікова командувачем "контртерористичної операції" у Курській області.

Це призначення свідчить про незадоволення диктатора діями військового керівництва. Про це повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Путін, ймовірно, призначив Бортнікова головою "контртерористичної операції", тому що Бортніков раніше зарекомендував себе як ефективний менеджер під час криз, які загрожували внутрішній стабільності Росії та кремлівському режиму", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ пачками беруть росіян у полон в Курській області: з'явилися нові відео

Аналітики ISW нагадали, що Бортніков займався переговорами та забезпечив гарантії засновнику ПВК "Вагнер" Євгену Пригожину під час заколоту влітку минулого року. Після свого переобрання Путін публічно похвалив директора ФСБ за забезпечення безпеки та суверенітету Росії.

ISW уточнює, що призначення Бортнікова керівником протидії наступу у Курській області свідчить про те, що Путін був незадоволений тим, як російське військове командування справляється із ситуацією.

Раніше під час екстреної наради Радбезу, яку Володимир Путін провів 7 серпня на тлі успішного просування ЗСУ в Курській області, Валерій Герасимов пообіцяв президенту зупинити і відкинути війська, які здійснили вторгнення, за межі Росії.

Згодом Герасимов поширив неправдиву інформація про "зупинку" просування вглиб Росії. Після його заяви було втрачено ще близько 10 населених пунктів та газовимірювальну станцію "Суджа", через яку російський газ подається до Європи.

9 серпня на території Курської, Бєлгородської та Брянської областей РФ було запроваджено режим контртерористичної операції (КТО).

Зараз ви читаєте новину «Путін призначив командувача "контртерористичної операції" у Курській області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі