четвер, 12 березня 2009 15:18

Путін хоче позбутися кризи за рекордну суму

Путін хоче позбутися кризи за рекордну суму
Прем"єр-міністр РФ Володимир Путін здійснює робочу поїздку по Сибірському федеральному округу. В четвер він прибув до Новокузнецька, де відвідає низку підприємств Кузбасу і проведе засідання урядової комісії з питань регіонального розвитку. Свій візит в Кемеровську область глава уряду почав з шахти "Полосухинська". Путін поспілкувався з працівниками шахти і зробив деякі заяви.

Путін повідомив, що на покриття дефіциту бюджету в 2009 р. уряд витратить близько 3 трлн рублів з накопичених резервів (Резервний фонд і Фонд національного добробуту).

Значна частина грошей піде на підтримку пенсійної системи

Він уточнив, що значна частина цих грошей піде на підтримку пенсійної системи. Путін нагадав, що в період високих нафтових цін Росії вдалося накопичити близько 8 трлн рублів, тому сьогодні вона знаходиться у вигіднішому положенні в порівнянні з іншими країнами, яким доводиться звертатися за допомогою в міжнародні фінансові інститути.

Нагадаємо, раніше Путін підписав розпорядження, згідно якому на фінансове забезпечення збалансованості федерального бюджету в I півріччі 2009 р. будуть направлені кошти Резервного фонду РФ в об"ємі до 1 трлн 603 млрд 977 млн 300 тис. рублів.

Уряд РФ 10 березня 2009 р. схвалив пакет змін до Бюджетного кодексу та інші законодавчі акти. Запропоновані поправки припиняють норму, що обмежує дефіцит бюджету 1% ВВП. Одночасно міняється порядок використання Резервного фонду для погашення дефіциту бюджету.

При цьому загальний об"єм антикризових заходів, що вживаються урядом РФ та Центробанком, досягне 12% ВВП. Прем"єр-міністр відзначив, що Росія схвалила один з найбільш масштабних антикризових планів серед всіх світових економік. Найбільші витрати на ці цілі серед розвинених країн планує провести Японія, антикризовий пакет якої дорівнює приблизно 2% від її ВВП.

Уряд не скорочуватиме об"єм соціальних зобов"язань

"У нас тільки заходи уряду - на 4,5% ВВП, а якщо додати дії ЦБ, то антикризовий пакет потягне на 12% ВВП", - пояснив Путін.

Він ще раз підкреслив, що уряд не має наміру скорочувати об"єм соціальних зобов"язань, не дивлячись ні на які кризові явища.

На розселення старого житла в поточному році буде виділено 90 млрд рублів, заявив прем"єр-міністр РФ. "Ми виділяємо на ці цілі цього року 90 млрд", - заявив Путін. Він відзначив, що зокрема для Кемеровської області на ці цілі передбачено виділення 4,5 млрд рублів.

Путін побував в сім"ї 36-річного гірничомонтажника шахти "Антонівська" Євгенія Денка, який проживає в старому бараку в селищі Верхня Колона на околиці Новокузнецька, і вручив гірникові сертифікат на нову квартиру.

У Денка - 15-річний стаж підземної роботи. Барак, в якому проживали шахтар, його дружина, 33-річна Тетяна, і двоє дітей, - 12-річний син Кирило і 4-річна дочка Аліна, - був побудований більше 60 років тому і розташований на опрацьованій вугільними шахтами території.

Путін вручив шахтареві сертифікат на трикімнатну квартиру в новому, Новоільїнському районі Новокузнецька, який вважається найбільш екологічно чистим в місті. "Для нашої сім"ї це головна подія в житті, ми просто щасливі", - подякував Денк Путіну.

Путін вручив сертифікат на квартиру шахтареві

Прем"єр також оглянув нову квартиру шахтаря. "Якість житла тут висока, а бараки необхідно зносити прискореними темпами", - відзначив голова уряду.

"Нове житло - нова якість життя. Цього року ми виділяємо Кемеровській області 6 млрд рублів на переселення сімей та знос старого житла", - підкреслив Путін.

За матеріалами РБК, NEWSru.com, Topnews

Зараз ви читаєте новину «Путін хоче позбутися кризи за рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі