понеділок, 29 серпня 2022 06:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін цькує губернатора Санкт-Петербурга за невдачу з вербуванням на війну

Путін цькує губернатора Санкт-Петербурга за невдачу з вербуванням на війну
Кремль цькує петербурзького губернатора через невдачу з вербуванням добровольців воювати. Фото: eastnews.ua

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації за вказівкою Кремля масово критикують губернатора Санкт-Петербурга Олександра Бєглова, який не зміг зібрати добровольців для війни в Україні.

Влада мала пропагувати вербування в добровольчі батальйони "Нева", "Кронштадт" і "Павловськ", які базуються в Санкт-Петербурзі, йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни ISW за 28 серпня. З початку липня набралося лише 100 добровольців.

"Кремль, імовірно, надав ЗМІ, тісно пов'язаним з Москвою, вказівку розкритикувати губернатора Бєглова за те, що він не стимулював вербування у добровольчі батальйони. Деякі петербурзькі військкомати розіслали повістку всім місцевим чоловікам, аби рекламувати службу за контрактом, що викликало критику й спонукало петербурзьку владу заперечувати легітимність листів", – зазначають експерти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іранська стратегія: з'ясували, як РФ перешкоджатиме роботі МАГАТЕ на ЗАЕС

Одне з російських видань опублікувало матеріал, де Бєглова та його адміністрацію обвинуватили у тому, що вони не виділили відповідні кошти, не видали необхідних вказівок щодо вербування й не організували "рекламну" кампанію в медіа.

Водночас зацікавлені в тому, щоб догодити російському диктатору Володимиру Путіну адміністрації суб'єктів федерації, продовжують усіма доступними способами продвигати службу за контрактом.

Бєглов спробував поліпшити свої відносини з Кремлем, ставши рупором нібито російської "перемоги" в Маріуполі і зробивши Санкт-Петербург його так званим містом-покровителем. При цьому він не зацікавлений у вербуванні добровольців.

"Війна була можливістю відновити громадську підтримку в Санкт-Петербурзі, а кампанія з набору в добровольчі батальйони лише відштовхне жителів міста", – йдеться у звіті.

Російська Федерація поки що використовує приховану мобілізацію. Водночас Кремль може швидко ухвалити рішення про загальну мобілізацію, вважає представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

Росія може зробити це дуже швидко, оскільки Держдума РФ перебуває під повним контролем російського диктатора Володимира Путіна. А отже будь-який закон чи рішення ухвалюють у Росії мало не одностайно, швидко й без зволікань.

25 серпня Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб.

Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора у Twitter.

В українській розвідці стверджують, що мета російського диктатора Путіна – залучити більше своїх військових для війни проти України. Окрім того, він хоче продемонструвати нібито "міць" російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Путін цькує губернатора Санкт-Петербурга за невдачу з вербуванням на війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі