пʼятниця, 18 серпня 2023 12:03

Псевдовибори на тимчасово окупованих територіях: ГУР звернулось до місцевих жителів

Псевдовибори на тимчасово окупованих територіях: ГУР звернулось до місцевих жителів
Російські окупанти планують провести псевдовибори на захоплених територіях. Фото: glavcom.ua

Російські спецслужби активно готуються до проведення псевдовиборів на тимчасово окупованих територіях України. Провести їх планують у вересні.

Таким чином окупаційний режим хоче легітимізувати загарбання територій та воєнні злочини, скоєні російською армією. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

У відомстві наголосили, що всі причетні до незаконного проведення виборів будуть притягнуті до відповідальності згідно із законодавством України та нормами міжнародного права.

"Закликаємо громадян України на тимчасово окупованих територіях продовжувати надавати інформацію стосовно псевдовиборів", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинули понад 20 тис. мобілізованих мешканців Горлівки: гауляйтери скаржаться в Москву

Зокрема, ГУР просить надавати інформацію про колаборантів з-поміж місцевих жителів та їхніх кураторів з РФ (особиста інформація, адреси, номери авто, телефонні номери тощо). Потрібні також дані про так званих депутатів та представників окупаційних адміністрацій.

Корисними також будуть свідчення фальсифікацій та нелегітимності фейкових виборів.

У ГУР наголошують, що надана інформація сприятиме наближенню поразки окупантів та допоможе виявленню пунктів дислокації, адрес проживання особового та керівного складу окупаційних військ.

Це також дозволить виявити склади зберігання снарядів та пально-мастильних матеріалів, місця розміщення, зберігання та ремонту військової техніки, розміщення засобів РЕР та РЕБ. Характерна їх ознака ‒антени та локатори. Слід також виявляти штаби та пункти управління окупаційними військами та місця зберігання й чергування засобів протиповітряної оборони.

"Надсилайте нам іншу корисну інформацію, яка допомагає звільнити Україну від окупантів", ‒ зазначають у ГУР. Відомості можна передавати через офіційний бот.

Росія не має жодних реальних планів з відновлення тимчасово окупованих територій України.

Мета держави-агресорки – перетворити ТОТ на "сіру зону" перманентно триваючого екологічного лиха, всеросійське сміттєзвалище, землю не придатну до обробки та життя. На цьому наголосив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов

Зараз ви читаєте новину «Псевдовибори на тимчасово окупованих територіях: ГУР звернулось до місцевих жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі