субота, 09 травня 2015 20:26

Пропутінські мотоциклісти у Берліні всіх дратували – ЗМІ

Пропутінські мотоциклісти у Берліні всіх дратували – ЗМІ
Фото: http://www.dw.de

Берліном 9 травня колесили декілька груп байкерів з російськими триколорами та георгіївськими стрічками, намагаючись компенсувати ревінням моторів свою нечисленність.

Пише "Укрінформ".

"Декілька чоловіків і жінок різного віку і національностей, причому росіян серед них було небагато, каталися на, певно, узятих напрокат або позичених симпатиками мотоциклах з номерами країн ЄС. Серед них вирізнялися похмурого вигляду чоловіки у футболках з портретами Кадирова і з відповідними прапорами, тож можна сказати, що "вовки" були "кадировські", а не "путінські", - йдеться у повідомленні.

Нечисленним кортежем з мінімальною кількістю символіки байкери в супроводі поліції і чорних автомобілів з "козирними" номерами вирушили до православного храму. Їх проводжали криками-напуттями ті, хто святкував: "Наведіть уже нарешті порядок і в Росії, і тут, у Німеччині!".

Якщо напередодні всі заходи були якимись камерними, пронизаними болем і пам'яттю жертв тієї війни, закликами не допустити її повторення, то 9 травня "нащадки переможців" у Берліні робили все навпаки. Їхні симпатики були на автомобілях з написами "На Берлін!", тримали прапори РФ і СРСР (з якими екскурсанти пізніше піднімалися на купол бундестагу), а також величезна кількість людей з георгіївськими стрічками і квітами, багато в пілотках, у футболках з написами "СРСР", Russia і, звичайно, "Путін".

"В цілому компанія виглядала безглуздо на фоні представників інших націй, які теж несли квіти до пам'ятника, тихо і без декламацій схиляли голови, залишали записки, в яких дякували полеглим солдатам Червоної армії. Поруч ішов невеликий мітинг-концерт. З трибуни екс-прем'єр федеральної землі Бранденбург Маттіас Платцек закликав ніколи не допустити повторення війн, відродження фашизму і націоналізму. "Це стосується і Росії", - підкреслив Платцек, який є також головою німецько-російського форуму", - підсумовується у повідомленні.

Зараз ви читаєте новину «Пропутінські мотоциклісти у Берліні всіх дратували – ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі