неділя, 01 липня 2018 11:33

"Проллється кров" - Московський патріархат пригрозив українцям

"Проллється кров" - Московський патріархат пригрозив українцям
Московський патріархат пригрозив українцям кровопролиттям. Фото: Религия - Униан

Надання Українській православній церкві автокефалії може "привести до кровопролиття"

Це заявив глава відділу зовнішніх церковних зв'язків Московського патріархату митрополит Іларіон. Таку думку він висловив в інтерв'ю грецькому агентству церковних новин, передає "Інтерфакс-Релігія".

Представник московського патріархату називає київського патріарха Філарета "лідером самопроголошеного Київського патріархату", а прагнення української церкви - "розколом".

"Філарет... говорить про те, що як тільки буде створено нову церковну структуру, до неї мають перейти Києво-Печерська лавра і Почаївська лавра. Це може призвести до трагічних наслідків, оскільки віряни просто не віддадуть лаври", - додав він.

Представник МП стверджує, що "близько 50 храмів канонічної Української церкви незаконно захоплені розкольниками".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українське православ'я більше за російське - Філарет

"Відбувається насильство над православними вірянами. А якщо розкольники почнуть захоплювати лавру, то тисячі людей зберуться і захищатимуть ці обителі, проллється кров", - заявив Іларіон.

Константинопольський Патріархат спростував інформацію про те, що канонічний механізм подолання розколу в українському православ'ї вже нібито остаточно узгоджений, а текст Томосу про автокефалію Української Церкви складений.

Зараз ви читаєте новину «"Проллється кров" - Московський патріархат пригрозив українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі