вівторок, 29 вересня 2015 09:49

Прокурор просить для російських військових Александрова та Єрофєєва довічного ув'язнення

Прокурор просить для російських військових Александрова та Єрофєєва довічного ув'язнення
Фото: www.rbc.ua

Головна військова прокуратура Генпрокуратури України вимагає довічного ув'язнення для росіян Євгенія Єрофєєва і Олександра Александрова.

Голосіївський районний суд Києва сьогодні починає розгляд по суті , повідомила адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська.

"Прокуратура вимагає довічного ув'язнення", - сказала Соколовська журналістам.

Соколовська раніше заявила, що має намір клопотати про повернення обвинувачувального акта її підзахисного. За її словами, це пов'язано з порушенням правових норм з боку головної військової прокуратури під час розслідування справи, а також з тим, що вона як захисник не мала можливості вчасно ознайомитися з усіма матеріалами.

Українські військові 16 травня в ході зіткнення затримали в Луганській області двох росіян, які представилися військовослужбовцями російської армії. Однак у міноборони РФ повідомили, що затримані - Олександр Александров та Євген Єрофєєв - є громадянами РФ, але на момент затримання вони вже не були чинними військовослужбовцями збройних сил.

Пізніше Київський суд виніс рішення про арешт затриманих до 19 липня, а потім до 12 вересня. Потім арешти знову були продовжені. Під час затримання росіян загинув один український військовий і ще кілька отримали поранення. Обидва затримані були поранені. Їх підозрюють у шпигунстві та тероризмі, обом загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Прокурор просить для російських військових Александрова та Єрофєєва довічного ув'язнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі