пʼятниця, 06 серпня 2021 14:25

Продавати ліки дітям заборонили - президент підписав закон

Продавати ліки дітям заборонили - президент підписав закон
Документ набуде чинності 7 серпня 2021 року. Фото: pixabay.com

В Україні заборонили продавати ліки дітям до 14 років.

Закон ухвалили 15 липня 2021 року. Відповідний документ 6 серпня підписав президент Володимир Зеленський, повідомили в пресслужбі ОП.

"Документ має на меті обмежити вільний доступ дітей до лікарських засобів, що продаються в аптечних закладах, і в такий спосіб запобігти можливим нещасним випадкам. Адже препарати, які аптеки мають відпускати винятково за рецептом, часто можна придбати без нього", - пишуть у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дворічні близнюки отруїлися ліками

Відповідно до закону заборонено реалізовувати лікарські засоби особам до 14 років. Зокрема, продавати не можна і через інтернет, і через служби доправлення.

Продавець може вимагати документи для підтвердження віку особи. Якщо людина відмовляється надати документи, то ліки їй не продадуть.

За відповідний законопроєкт проголосували 341 народний депутат. Хочуть зменшити кількість отруєнь лікарськими засобами серед дітей.

За порушення закону штрафуватимуть від 6,8 тис. грн до 13,6 тис. грн. Якщо ситуація повториться впродовж року - стягнуть до 23,8 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Продавати ліки дітям заборонили - президент підписав закон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі