понеділок, 10 червня 2024 17:53

Прикордонники посилили роботу. Ухилянти маскуються під туристів

Прикордонники посилили роботу. Ухилянти маскуються під туристів
Порушники закону маскуються під туристів, розповіли у ДПСУ. Фото: dpsu.gov.ua

Прикордонники посилено працюють у туристичних районах Івано-Франківської і Чернівецької областей.

Про це з посиланням на помічника начальника Чернівецького прикордонного загону Ігоря Заруднєва повідомила "Українська правда".

"У червні місцеві ЗМІ повідомили, що у туристичних районах Чернівецької та Івано-Франківської областей посилено працюють прикордонники. На залізничних станціях таких як Ворохта, Татарів і Вороненка в Івано-Франківській області, куди прибуває чимало пасажирських потягів із різних регіонів України, прикордонники активно перевіряють документи у громадян та активно шукають ухилянтів", - повідомила УП.

У Державній прикордонній службі України пояснили, що це пов'язано з тим, що чимало правопорушників "маскуються під туристів, і під наміром відвідати туристичні місця, намагаються незаконно перетнути кордон".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тиса викинула на берег десятого потопельника за місяць - фото

Ігор Заруднєв повідомив, що прикордонники керуються наказом про запровадження додаткових заходів особливого режиму, який передбачає певні обмеження, в тому числі і в пересуванні.

"Прикордонники спільно з представниками ТЦК та СП і поліцейськими патрулюють зокрема залізничні вокзали, та перевіряють документи в громадян. На запит правоохоронців громадянин має пред'явити документ, що засвідчує його особу, чоловікам обов'язково мати при собі військово-обліковий документ", - пише УП.

Пресофіцер сказав про спецрежим, запроваджений урядом у грудні 2023 року, який вимагає обов'язковий дозвіл від Держприкордонслужби на перебування у прикордонній смузі завширшки п'ять кілометрів від лінії держкордону.

Заруднєв повідомив, що триває кампанія інформування про особливості дії цього спецрежиму. Громадяни мають отримати дозвіл, щоб в'їжджати, перебувати і проводити роботи у межах п'ятикілометрової прикордонної смуги, у відповідного органу ДПСУ (прикордонний загін). Із червня прикордонники почали стягувати штрафи за його порушення.

На Одещині прикордонники затримали 11-х чоловіків, які намагалися незаконно потрапити до Молдови.

Неподалік кордону з Угорщиною прикордонники зупинили два мікроавтобуси, які намагалися вивезти 38 чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники посилили роботу. Ухилянти маскуються під туристів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі