четвер, 27 грудня 2007 10:53

Президенти Пакистану і Афганістану разом боротимуться з бойовиками

 Президенти Пакистану і Афганістану заявили про повне взаєморозуміння ключових проблем двосторонніх відносин і висловили готовність активізувати співробітництво у всіх можливих областях. Про це повідомляють пакистанські ЗМІ з посиланням на офіційну заяву за підсумками переговорів президента Пакистану Первеза Мушаррафа і його афганського колеги Хаміда Карзая, що пройшли напередодні в Ісламабаді .

У центрі уваги на переговорах двох лідерів стала непроста ситуація в районі пакистано-афганського кордону, де діють озброєні проталібські угрупування. Одним з головних шляхів активізації боротьби з екстремізмом і тероризмом в регіоні Пакистан і Афганістан бачать в розвитку найширшого співробітництва спецслужб двох країн.

"Співробітництво у галузі розвідки грає ключову роль для посилення боротьби проти терористів і екстремістів", - цитують ЗМІ слова президента Мушаррафа.

Ісламабад і Кабул також обговорили ряд питань двосторонніх торгових відносин і заявили про готовність розвивати транспортну інфраструктуру, щоб активізувати зв"язки регіону з сусідніми країнами, зокрема державами Середньої Азії.

Президент Афганістану прибув до Пакистану у середу з дводенним візитом. За інформацією офіційних джерел, Карзай має намір обговорити з офіційними особами Пакистану питання співробітництва у боротьбі з тероризмом і міжнародною терористичною мережею "Аль-Каїда", а також двосторонні проблеми.

Відносини між Пакистаном і Афганістаном - основними союзниками Вашингтона в регіоні, де проходить очолювана США антитерористична операція, - останнім часом залишалися досить прохолодними. Кабул постійно звинувачує Ісламабад, у недостатності зусиль для боротьби з проталібськими угрупуваннями, що знайшли притулок на пакистанській території. Пакистан відкидає ці звинувачення, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Президенти Пакистану і Афганістану разом боротимуться з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі