вівторок, 01 липня 2008 08:27

Президент Польщі відмовився ратифікувати Лісабонську угоду

Президент Польщі Лех Качинський заявив про відмову ратифікувати Лісабонську угоду, що передбачає реформування Євросоюзу. Про це повідомили у вівторок польські ЗМІ.

"Після результату референдуму в Ірландії це стає безглуздим. На даний момент питання про підписання угоди позбавлене сенсу", - сказав президент.

У квітні цього року сейм Польщі проголосував за ратифікацію Лісабонської угоди, але для остаточного ухвалення цього рішення необхідний підпис глави держави. Відмова Качинського ратифікувати цей договір є серйозним ударом по позиціях президента Франції Ніколя Саркозі, основним завданням якого у зв"язку з переходом до Франції на найближчих півроку головування в ЄС, є виведення Євросоюзу з інституційної кризи, в якій ця регіональна організація опинилася після провалу референдуму в Ірландії по Лісабонській угоді.

"Важко сказати, чим все це закінчиться. Але, з іншого боку, заяви про те, що без цієї угоди не буде Євросоюзу, є несерйозними", - відзначив Качинський, повідомляють РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «Президент Польщі відмовився ратифікувати Лісабонську угоду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі