понеділок, 20 вересня 2010 11:17

Президент Польщі привезе в Україну родичів жертв НКВС

Президент Польщі привезе в Україну родичів жертв НКВС
Президент Польщі Броніслав Коморовський приїде в Україну разом з родинами польських офіцерів, розстріляних в Харкові 1940 року органами НКВС.

Про це повідомив Генеральний консул Республіки Польща в Харкові Ян Гранат в інтерв"ю радіо "Свобода".

"Відбудеться покладання вінків до Меморіалу в Харкові, і в частині польській, і в частині українській. Відбудеться меса, буде виступати президент Польщі, прем"єр-міністр України, я думаю, і представники цих сімей (польських офіцерів - ред.)", - сказав Генконсул.

Візит Коморовського до Харкова запланований на 25 вересня цього року. Глава польської держави збирається взяти участь у заходах з нагоди 10-ї річниці відкриття Меморіалу жертвам тоталітарного режиму в Харкові, де вшанує пам"ять розстріляних польських військовополонених.

На кладовищі, біля селища П"ятихатки в Харкові, поховані близько 4 тисяч польських офіцерів, які були заарештовані й розстріляні навесні 1940 року, після радянської окупації земель, що належать Польщі у вересні 1939 року.

Як відомо, президент Польщі і президент України Віктор Янукович домовилися провести зустріч на початку жовтня в Ялті.
Зараз ви читаєте новину «Президент Польщі привезе в Україну родичів жертв НКВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі