вівторок, 01 липня 2008 20:21

Президент Монголії ввів надзвичайний стан

Президент Монголії Намбаріїн Енкхбаяр ввів в країні чотириденний надзвичайний стан через безлади в столиці країни. Глава держави закликав співгромадян припинити безлади і пригрозив монголам "сильним рішенням" у випадку, якщо хвилювання продовжаться, повідомляє AFP.

Безлади в Улан-Баторі почалися після парламентських виборів, на яких перемогла правляча Монгольська народно-революційна партія (МНРП). Тисячі прихильників опозиції, незадоволені результатом голосування, зібралися біля штаб-квартири політичних опонентів і підпалили її.

Опозиціонери упевнені, що результати виборів були сфальсифіковані. В результаті сутичок протестуючих з поліцією постраждали до 30 співробітників поліції і 25 городян.

Парламентські вибори відбулися в Монголії 29 червня. Згідно попереднім підрахункам голосів, на виборах в 76-місцевий Великий народний хурал перемогла МНРП, що отримала 45 мандатів, а опозиційна Демократична партія завоювала тільки 21 місце, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Президент Монголії ввів надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі