четвер, 29 травня 2008 15:05

Прем"єр-міністр Ізраїлю не хоче йти у відставку

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт рішуче відмовився подати у відставку. На його думку, людина, проти якої ведеться розслідування, не обов"язково повинна залишати свій пост, повідомляє NEWSru.co.il.

Зазначимо, що у відставку Ольмерта закликав ізраїльський міністр оборони Ехуд Барак.

Ольмерт учора ввечері, 28 травня, під час зустрічі з керівниками органів місцевої влади Сдерота, Ашкелона і населених пунктів, що оточують сектор Гази заявив: "Я продовжу працювати прем"єр-міністром".

"Деякі вважають, що кожне розслідування, яке починається, вимагає відставки, але я так не думаю і не збираюся йти зі свого поста", - підкреслив він.

За словами політика, відповідно до права, яке надається йому ізраїльським законодавством, він не має наміру покидати пост до остаточного рішення суду, коли йому будуть пред"явлені офіційні звинувачення.

Ольмерт також заявив, що зуміє спростувати всі попередні звинувачення в ході перехресного допиту, призначеного на 16 червня.

Як відомо, ультиматум Ольмерту був пред"явлений вчора, 28 травня. Міністр оборони Ізраїлю Ехуд Барак провів прес-конференцію, в ході якої заявив, що становище, яке наразі склалося, особливо "погрози з боку "Хизбаллах" і "Хамас", вимагає усунення Ольмерта від управління державою".

За словами голови Міноборони, прем"єр не може одночасно виконувати свої функції і вирішувати особисті справи, пов"язані з розслідуванням корупційного скандалу. "Хай скористається будь-якою можливістю - піде у відставку, візьме відпустку або тимчасово відійде від керівництва", - сказав він.

Слід зазначити, що думку Барака розділяє ізраїльський міністр закордонних справ Ципі Лівні.

За деякими даними, ультиматум Барака був узгоджений з нею, а також з колишнім радником Аріеля Шарона Реувеном Адлером, який є довіреною особою віце-прем"єра і Лівні.

Барак, у разі відмови Ольмерта, погрожував вийти з коаліції з партією "Кадіма", тим самим ініціювати дострокові вибори. За однією з версій, він розглядає можливість сформувати надзвичайний уряд з опозиційним правоцентристським блоком "Лікуд". Попри те, що опитування громадської думки передрікають перемогу лідеру "Лікуда" Беньяміну Нетаньяху, Барак стверджує, що не боїться дострокових виборів до парламенту і вірить, що партією влади стане "Авода".

У випадку, якщо коаліція партій Барака і опозиції відбудеться, існує вірогідність, що Барак запропонує лідерові "Лікуда" очолити новий уряд.

Нагадаємо, що американський бізнесмен Моріс Таланськи заявив на допиті, що передавав Ольмерту гроші в конвертах, у тому числі і свої пожертвування, на його виборчі кампанії, коли в 1993 і 1998 роках нинішній прем"єр успішно балотувався в мери Єрусалиму, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «Прем"єр-міністр Ізраїлю не хоче йти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі