вівторок, 11 серпня 2009 09:50

Правозахисники проти запровадження комендантської години для дітей

Правозахисники проти запровадження комендантської години для дітей

Запровадження в Україні комендантської години для неповнолітніх є порушенням прав людини.

Про це заявив виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Володимир Яворський.

"Це абсолютне і безумовне порушення свободи пересування особи, що гарантується Конституцією та Європейською Конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод", - зазначив він.

За словами Яворського, такому обмеженню "не може бути виправдання", оскільки цей захід може застосовуватися у крайніх випадках, тимчасово, на короткий строк і повинні бути дуже серйозні підстави влади для таких дій.

Крім того, як зауважив співголова Харківської правозахисної групи Євген Захаров, запровадження "комендантської години" для неповнолітніх є "елементом надзвичайного стану, який ніхто не оголошував".

Як повідомлялося, Всеукраїнська громадська організація Комітет з боротьби з організованою злочинністю і корупцією заявила, що має намір до вересня розробити і направити на розгляд Верховної Ради законопроект, який передбачає введення в Україні комендантської години для неповнолітніх. Законопроектом планується передбачити внесення поправок до закону про охорону дитинства, зокрема, передбачається, що комендантська година для дітей до 16 років під час навчального року починатиметься з 22.00, у період канікул – з 23.00.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Правозахисники проти запровадження комендантської години для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі