пʼятниця, 16 червня 2023 12:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили ЗСУ будуть офіційно повідомляти про пуски ракет

Повітряні сили ЗСУ будуть офіційно повідомляти про пуски ракет
Повітряні сили інформуватимуть українців про російські атаки. Фото: mil.in.ua

Після багатьох запитів від журналістів та громадян Повітряні сили вирішили самостійно повідомляти про нагальні загрози в режимі онлайн.

Про загрози ракетних ударів та атак дронами-камікадзе повідомлятимуть на офіційному Telegram-каналі. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

За його словами, інформацію про види загроз варто брати з офіційних додатків про повітряні тривоги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі з'ясували, куди росіяни націлюють ракети

"Дуже багато моніторингових пабліків сьогодні існує, які надають інформацію. Громадяни довіряють тому чи іншому пабліку, і постійно хочуть бачити свіжу, оновлену інформацію щодо того, хто саме і з якого напрямку і як атакує. У Повітряних силах ми теж, зрештою, будемо інформувати про основні напрямки атак. Громадян це турбує, і багато запитів було від представників ЗМІ, які хотіли бачити окрім додатка ще й Повітряні сили", ‒ зазначив Ігнат.

У Повітряних силах раніше неодноразово попереджували, що інформування про ракетні та дронові атаки росіян слід робити обережно, без вказування даних, які можуть видати місцерозташування української ППО.

В Україні близько 10:50 16 червня оголошено повітряну тривогу спочатку в кількох, а потім у всіх областях. У Повітряних силах ЗСУ попередили про пуски крилатих ракет "Калібр" з Чорного моря.

Пізніше повідомили про загрозу застосування балістичного озброєння у центральних, східних та західних регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили ЗСУ будуть офіційно повідомляти про пуски ракет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі