пʼятниця, 29 липня 2022 15:01

Потужні зливи, грози й шквали: дали невтішний прогноз на вихідні

Липень завершиться в Україні загалом теплою і навіть до спекотною погодою.

Температура повітря в денні години становитиме +25...30°С, а в південній частині до +33°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко у Facebook.

"На більшій частині території України в суботу й неділю суттєвих опадів не передбачається, хіба аж увечері 31 липня західні дощі можуть досягнути Житомирщини й Вінниччини", – ідеться в повідомленні.

У неділю на заході України очікується зниження температури повітря до +20...25°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Частину країни накриють грози з градом: назвали області

Дощів завтра, 30 липня, буде небагато. Водночас місцями пройдуть локальні опади в західній частині країни. А ось 31 липня на заході України дощі стануть потужніші, там в неділю можливі сильні зливи, грози й пориви вітру до штормового.

Автор: facebook.com/tala.didenko
  31 липня на заході України дощі стануть потужніші
31 липня на заході України дощі стануть потужніші

У Києві в суботу й неділю очікується суха спекотна погода з максимальною температурою повітря +28...30°С.

На початку наступного тижня повітря стане свіжішим, температура повітря знизиться на кілька градусів, лише на півдні й сході України ще переважатиме спека.

Цього літа в Україні очікуються аномально високі температури. Особливо спекотно буде в західних областях. У серпні температура повітря може відповідати кліматичній нормі, характерній для цього місяця.

Зараз ви читаєте новину «Потужні зливи, грози й шквали: дали невтішний прогноз на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі