четвер, 31 березня 2022 08:37

Спецтема: Війна Росії проти України

"Потужні держави" - Арахамія про гарантів безпеки для України

"Потужні держави" - Арахамія про гарантів безпеки для України
Давид Арахамія заявив, що гарантами безпеки для України можуть стати потужні держави. ФОТО: із фейсбуку глави фракції "Слуга народу"

Одна держава остаточно погодилася надати Україні гарантії безпеки. Ще кілька дали попередню згоду.

Це потужні країни, заявив під час телемарафону глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Деякі країни-гаранти заявили, що Україна придумала власну версію НАТО, обравши найпотужніші армії світу та Європи. Але за НАТО треба платити, там є внески. А ми придумали "безплатний Альянс" для України. За нашою концепцією, ми не маємо надавати допомогу гарантам, якщо в них щось трапляється", - сказав Арахамія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині сказали, чи дадуть Україні гарантії безпеки - деталі

Поки невідомо, чи всі держави остаточно погодяться на українську пропозицію.

"Їх трохи засмучує, що через 72 години настає безкомпромісний механізм активації. Ми пояснюємо, чому так має бути. Ми могли б узяти копію п'ятої статті НАТО із задоволенням, якби в нас зараз не було війни й цього гіркого досвіду", - додав глава фракції.

29 березня в Стамбулі відбулися переговори між Україною та Росією. Учасник перегово Давід Арахамія заявив про новий міжнародний договір.

У договорі можуть написати, щоб Україна та РФ 15 років проводили переговори щодо Криму й Севастополя, заявив радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк.

Також Україна готова розглядати концепцію набуття "укріпленого нейтралітету", як у Швейцарії або Ізраїлі - повідомив Арахамія під час переговорів.

Зараз ви читаєте новину «"Потужні держави" - Арахамія про гарантів безпеки для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі