пʼятниця, 28 березня 2008 18:42

Посольство США відновить видачу віз білорусам

Посольство США в Мінську планує з 1 квітня відновити видачу віз, повідомляє "Хартія"97".

Нагадаємо, що дипломатичне представництво припинило видавати візи 19 березня. Таким чином американська сторона відреагувала на вимогу білоруського МЗС скоротити штат посольства США. Дипломати тоді заявили, що в ситуації, що склалася, їх ресурси направлені на вирішення "інших пріоритетних завдань".

Дипломатичний конфлікт між Білорусією і США загострився у зв"язку з санкціями, що Вашингтон наклав на білоруську держкомпанію "Бєлнєфтєхім". У березні 2008 року посли двох країн повернулися на батьківщину для консультацій.

Вимога Мінська про скорочення штату посольства американська сторона спочатку виконувати відмовилася, проте потім все ж таки пішла на поступки. Це відбулося після того, як по державному телебаченню Білорусі був показаний сюжет про викриття "агентів американських спецслужб". У репортажі стверджувалося, що агентів вербував співробітник ФБР, який працював в Мінську за легендою дипломата.

27 березня 17 американських дипломатів (майже половина від загального числа співробітників посольства) покинули Мінськ, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Посольство США відновить видачу віз білорусам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі