понеділок, 03 червня 2024 09:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Після дозволу США бити по території РФ вже є перші результати

Після дозволу США бити по території РФ вже є перші результати
Військовий розповів про перші результати ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

ЗСУ вже почали застосовувати американську зброю для ударів по об'єктах на території РФ.

Українці можуть використовувати надані США ракети і артилерію для ураження деяких російських позицій за лінією фронту, повідомив командир батальйону "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко, передає ТСН.

"У зв'язку із дозволом на застосування всієї номенклатури озброєння по території Російської Федерації, де противник збирає свої резерви, накопичує легкоброньовану і броньовану техніку, звідки здійснює ураження міста Харкова за рахунок установок С-300, С-400, де противник має величезну кількість різних засобів радіоелектронної боротьби, радіоелектронної розвідки, протиповітряних засобів, Сили оборони почали відпрацьовувати, і це дає свої перші плоди", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині дозволили Україні збивати літаки в повітряному просторі РФ із систем Patriot

Удари по РФ дають перші результати після дозволу Заходу та США бити по території противника.

"Противник наразі об'єктивно перебуває в стані, коли вони переглядають необхідність, як треба діяти в подальшому щодо можливості окупації Харківської області, оскільки в зв'язку комплексною роботою Сил оборони і застосуванням вогневих засобів противник зазнає достатньо суттєвих втрат в усьому - і в живій силі, і в техніці, і в засобах", - зазначив Федоренко.

Президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден надав дозвіл Україні завдавати ударів по території країни-агресорки Російської Федерації зброєю, яку передав Вашингтон.

Цього місяця міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон заявив, що Україна має право використовувати зброю, надану його країною, для завдання ударів по цілях в РФ.

Також про використання зброї союзників для ураження військових об'єктів на території РФ, сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Президент Франції Емманюель Макрон виступив за те, щоб надати Україні дозвіл завдавати ударів західною зброєю по військових базах на території РФ.

Зараз ви читаєте новину «Після дозволу США бити по території РФ вже є перші результати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі