середа, 21 травня 2008 10:38

Пошуковик Yandex оцінили в 5 мільярдів доларів

Найбільший в Росії інтернет-пошуковик Yandex заздалегідь оцінений інвестбанками в п"ять мільярдів доларів. Про це повідомляє газета "Відомості". Засновник і генеральний директор "Яндекса" Аркадій Волож, а також голова ради директорів ru-net Holdings (один з акціонерів "Яндекса") Леонід Богуславський відмовилися коментувати ці дані.

За відомостями видання, подібні цифри були озвучені в ході конкурсу з вибору організаторів IPO пошукача, яке заплановане на осінь 2008 року. Інші джерела "Відомостей" говорять про те, що попередня оцінка компанії з"явиться не раніше вересня.

Компанія "Яндекс", якій належить інтернет-портал Yandex.ru, була заснована в 2000 році. Yandex, щоденна аудиторія якого перевищує п"ять мільйонів чоловік, за власними даними, займає друге місце серед неангломовних пошукачів після китайського Baidu. Виручка "Яндекса" в 2007 році досягла 167 мільйонів доларів.

Нагадаємо, в кінці квітня, за даними видання SiliconAlleyInsider, "Яндекс" зайняла шосте місце в списку 25 найдорожчих інтернет-стартапів світу. Фахівці SAI оцінили "Яндекс" в три мільярди доларів, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Пошуковик Yandex оцінили в 5 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі