субота, 15 червня 2024 10:16

Порт-Аненталь та Гард: перейменування двох міст вдруге розглядав комітет Ради

Порт-Аненталь та Гард: перейменування двох міст вдруге розглядав комітет Ради
Парламентський комітет рекомендує перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ. Фото: suspilne.media

Комітет Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування знову обговорював перейменування міст Южне та Южноукраїнськ в Одеській та Миколаївській областях.

Депутати відхилили пропозицію підкомітету з питань деколонізації щодо скасування перейменування цих міст. Таке рішення ухвалили під час засідання комітету в онлайн-форматі, повідомляє Укрінформ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Южноукраїнськ перейменують. Яка буде нова назва міста

За словами голови підкомітету з питань деколонізації Романа Лозинського, раніше комітет рекомендував перейменувати міста Южне та Южноукраїнськ. Однак після звернень органів місцевого самоуправління цих населених пунктів підкомітетом було запропоновано скасувати це рішення.

Проти цього проголосували 22 члени комітету. Тому рішення залишилось дійсним. Раді рекомендують перейменувати місто Южне Одеської області на Порт-Аненталь, а Южноукраїнськ, що у Миколаївській області, на Гард.

Верховна Рада ще 26 квітня, мала розглядати проєкт постанови про перейменування трьох сотень міст, сіл та районів згідно з законом про деколонізацію.

Це питання відклали через те, що мешканці Южного не хочуть, щоб місто перейменували у Порт-Анненталь.

Зараз ви читаєте новину «Порт-Аненталь та Гард: перейменування двох міст вдруге розглядав комітет Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі