понеділок, 06 грудня 2010 15:23

Понад 10 тисяч туристів вигнали з Тадж-Махала через візит Саркозі

Понад 10 тисяч туристів вигнали з Тадж-Махала через візит Саркозі

Незапланований візит президента Франції Ніколя Саркозі та його дружини Карли Бруні в Тадж-Махал призвів до екстреної евакуації більше ніж 10 тисяч туристів з території комплексу.

За інформацією The Daily Telegraph, подружжя Саркозі мало намір відвідати відомий індійський палац у минулої неділі, 5 грудня. Проте ближче до вечора суботи президент Франції вирішив, що під час заходу сонця Тадж-Махал максимально гарний, і змінив свій графік.

В результаті у індійських спецслужб опинилося у розпорядженні трохи більше години на те, щоб підготувати палац до візиту першої пари Франції. За словами одного з місцевих гідів, на території Тадж-Махалу зазвичай перебуває до 10 тисяч людей. Усім довелося терміново його залишити за 30 хвилин.

Через це біля входу на територію палацу утворилася штовханина. Більше тисячі туристів так і не змогли потрапити всередину, хоча ними були придбані квитки.

За даними місцевих ЗМІ, зазвичай у доглядачів палацового комплексу є три години на організацію візиту VIP-персон.

Президент Франції прибув в Індію 4 грудня і пробуде там до 7 грудня. Метою переговорів з прем'єр-міністром країни Манмоханом Сінгхом є розширення торговельного співробітництва між двома державами, а також розвиток індійського "мирного атому".

Лента.ру

Зараз ви читаєте новину «Понад 10 тисяч туристів вигнали з Тадж-Махала через візит Саркозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі