середа, 20 травня 2009 08:09

Помер актор Олег Янковський

У середу, 20 травня, в одній з московських клінік помер російський актор Олег Янковський, відомий мільйонам глядачів за десятками улюблених фільмів.

Актор тривалий час страждав від раку підшлункової залози.

Півроку тому Янковському зробили повну діагностику організму, але нічого, крім ішемії, не виявили. Серце вилікували, проте через кілька місяців акторові стало гірше, постійно болів шлунок. У січні госпіталізували до московського онкологічного центру. За місяць Олег Іванович вилетів до Німеччини. У клініці в Ессені акторові призначили курс хіміотерапії.

18 лютого він востаннє вийшов на сцену театру, щоб зіграти в постановці "Весілля".

Глава Союзу кінематографістів Росії Микита Міхалков назвав непоправною втратою смерть видатного російського актора Олега Янковського.

"Це абсолютно непоправна втрата. На одній руці не вистачить пальців, щоб перерахувати акторів, які володіють таємницею. Якими методами, якими внутрішніми духовними силами творив Янковський на сцені чудо-характери? Цю таємницю він забрав з собою", - сказав кінорежисер.


Провідний актор театру "Ленком" народився 23 лютого 1944 р. в місті Джезказган в Казахстані, почав акторську діяльність в 1965 році в Саратовському драмтеатрі, з 1973 року - в Ленкомі. Багато знімався в кіно: 74 картини за більш ніж 40 років.

Серед фільмів "Служили два товариші", "Щит і меч", "Дзеркало", "Зоря привабливого щастя", "Солодка жінка", "Мій ласкавий і ніжний звір", "Звичайне диво", "Той самий Мюнхгаузен", "Польоти уві сні та наяву", "Закоханий за власним бажанням", "Дім, який збудував Свіфт", "Ностальгія", "Бережи мене, мій талісмане", "Крейцерова соната", "Убити дракона", "Паспорт", "Царевбивця", "Доктор Живаго" та багато інших.


За матеріалами: Інтерфакс, Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Помер актор Олег Янковський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі