субота, 17 лютого 2024 09:12

Поляки блокують шість пунктів пропуску: яка ситуація на кордоні

Поляки блокують шість пунктів пропуску: яка ситуація на кордоні
Польські фермери продовжують блокувати кордон з Україною. Фото: gettyimages.com

Польські фермери продовжують блокувати деякі пункти перетину на кордоні з Україною.

На ранок 17 лютого триває блокування шести пунктів пропуску. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає Gazeta.ua.

На цей час у чергах з польського боку перебуває близько 3300 вантажівок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зерно розбрату. Як виникла криза у наших відносинах з Польщею та чи є шанси її вирішити

"Найбільша черга на території Польщі в бік України по напрямку пропуску пункту "Краківець" - це десь 1600 вантажних засобів. На КПП "Ягодин" - 550 вантажних транспортних засобів очікують на можливість перетину кордону", - сказав Демченко.

Водночас на виїзд з України діє е-Черга. Однак, йдеться також про тисячі одиниць транспортних засобів, які зареєстровані на виїзд за межі України.

"Але примітно, що водіям не доводиться фізично перебувати на кордоні, а перебувати у більш комфортних місцях, очікуючи на перетин кордону", - додав Демченко.

Через блокаду кордону польськими фермерами український держбюджет у лютому втратить понад 7 млрд грн надходжень, заявив голова комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

За його словами, митниця недовиконає план за лютий саме на таку суму.

Зараз ви читаєте новину «Поляки блокують шість пунктів пропуску: яка ситуація на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі