пʼятниця, 25 серпня 2023 09:10

Чи отримає Україна ракети ATACMS: у США зробили нову заяву

Чи отримає Україна ракети ATACMS: у США зробили нову заяву
Україна очікує від США ракети ATACMS. Фото: defence-ua.com

Україна скоро отримає американські винищувачі F-16.

Однак, питання про постачання ракет ATACMS поки не вирішено. Про це в інтерв'ю каналу Al-Mamlaka сказав керівник Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

"F-16. Насправді це рухається вперед. Існує програма навчання, і вони, ймовірно, отримають F-16 у недалекому майбутньому", ‒ сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українців попередили про небезпеку ракетних ударів

За словами генерала, Вашингтон все ще обговорює питання про надання армійських тактичних ракетних систем дальньої дії, відомих як ATACMS, які потрібні Україні та досягають тилу ворога, включаючи територію Росії.

"Вони отримали далекобійну артилерію за допомогою керованої ракетної системи залпового вогню (GMLRS), а британці надали інші типи можливостей, які є і в інших країнах. Таким чином вони отримали багато артилерії", ‒ сказав Міллі.

Він також заявив, що Україна не отримала ATACMS з багатьох причин, а питання, як і раніше, "на столі".

"Президент Байден на даний момент не сказав ні "ні", ні "так"", ‒ додав Міллі.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц прокоментував постачання крилатих ракет Taurus Україні, він відкинув звинувачення у нерішучості щодо питання передачі ракет.

Канцлер підтвердив повідомлення про те, що розглядається також питання про технічне обмеження дальності польоту ракет, але він не хоче, щоб його квапили з цим питанням.

Зараз ви читаєте новину «Чи отримає Україна ракети ATACMS: у США зробили нову заяву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі