пʼятниця, 15 червня 2007 15:29

Половина російських чоловіків помирає від одеколону

Британські учені, які "закинули" в славне місто Іжевськ ("типове російське місто на Уралі" - саме так описують його кореспонденти ВВС) своїх фахівців, що зайнялися вивченням проблеми смертності від алкоголю серед російських чоловіків.

Сьогодні результати цього дослідження красувалися на ВВС. Проаналізувавши причини смерті 1750 чоловіків у віці від 25 до 54 років, учені встановили, що в 43% випадків до летального результату привело непомірне вживання алкоголю, зокрема сурогатних напоїв, одеколону і рідкого засобу після гоління.

Згідно проведеним спостереженням, безпосередньою причиною смерті ставав надмірний вміст спирту, що в окремих рідинах складав до 97%, а також домішки токсинів. В результаті був зроблений висновок про те, що подібні пристрасті, разом з традиційною любов"ю до горілки є причиною половині всіх смертей російських чоловіків працездатного віку. Смертність в Росії з даної причини виявилася в 3,5 разу вище, ніж у Великобританії.

Учені відзначили також, що дуже швидка зміна устрою і способу життя стала непрямою причиною зростання числа алкогольно-залежних людей в Росії. На їх думку, і за часів "будівництва комунізму" алкоголізм був серйозною проблемою, оскільки лише він давав можливість людям забутися. Тепер же соціальні проблеми породили нову базу для зростання числа тих, що п"ють, а відповідно, і смертності від зловживань, повідомляє Утро.ру.

Зараз ви читаєте новину «Половина російських чоловіків помирає від одеколону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі