вівторок, 16 липня 2024 15:40

Поліція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі

Поліція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі
Раніше ЗМІ повідомляли, що Олексій Мацука на посаді гендиректора Укрінформу поширював серед журналістів "темники" - списки бажаних спікерів та тих, кого записувати заборонено. Фото: ukrinform.ua

Головне управління Національної поліції у Києві не знайшло підстав для відкриття кримінального провадження щодо "темників" у державному інформаційному агентстві "Укрінформ".

Про відповідь поліції на депутатське звернення голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослава Юрчишина повідомила "Українська правда".

"Згідно зі статтею 214 КПК України підстав для внесення відомостей, що можуть свідчити про вчинення кримінального правопорушення за фактами, зазначеними у вашому зверненні, не виявлено", - відповіла поліція.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЗК розпочало перевірку голови Нацполіції після розслідування Bihus.Info

29 травня на УП вийшла публікація "Як Офіс президента бере під контроль Укрінформ".

У публікації УП йдеться про те, що Олексій Мацука на посаді гендиректора Укрінформу поширював серед журналістів видання "темники" - списки бажаних спікерів та тих, кого записувати заборонено.

А призначити на посаду керівника Мацуку запропонував керівник Офісу президента Андрій Єрмак, з інформації у публікації.

31 травня Комісія з журналістської етики виключила Мацуку через поширення "темників" в агентстві. Перед цим, 24 травня, він заявив, що завершує роботу в Укрінформі.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин заявив, що за фактами щодо ситуації в Укрінформ звернеться до Офісу генерального прокурора.

Новим гендиректором Укрінформу став Сергій Череватий.

Кореспондент Укрінформу Юрій Стригун, який розповів про "темники" у державному інформаційному агентстві, отримав повістку.

У квітні видання "Слідство.Інфо" повідомило, що дружина начальника Департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка у грудні минулого року придбала квартиру в житловому комплексі преміумкласу на Печерську у Києві. Ринкова вартість квартири - понад 20 млн грн, розповіли.

Після цього стало відомо, що в Оболонському районі Києва до журналіста "Слідство.Інфо" Євгенія Шульгата підійшли співробітники ТЦК та намагалися вручити повістку. Із співробітниками ТЦК був співробітник СБУ, розповіло ЗМІ.

Офіс генпрокурора повідомив про відкриття провадження за двома кримінальними статтями: зловживання владою або службовим становищем і перешкоджання законній професійній діяльності журналістів.

У СБУ заявили, що голова відомства Василь Малюк відсторонив Вітюка від виконання посадових обов'язків.

Зараз ви читаєте новину «Поліція не побачила криміналу у "темниках" на Укрінформі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі